Geplaatst op Geef een reactie

Naaktheid, open en bloot

Vaak ongevraagd komen ze binnen, zomaar op je netvlies gebrand. Ik moet zeggen dat ik het soms niet helemaal goed kan verteren, het ook niet volledig kan begrijpen waarom mensen de nood hebben om open en bloot foto’s op social media te plaatsen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb het niet over kunstzinnige en gevoelige foto’s. Neen, ik heb het over de Britney’s die ongegeneerd op de zetel hun hele lijf tentoonstellen. Daarnaast blijkt ook een nieuwe hype van vrouwen en mannen die in groep hun naaktheid delen met de daarbij horende dierlijke bewegingen wat volgens hun ‘ontwaken’ wordt genoemd. Ze kruipen door de natte aarde op handen en voeten, smeren hun hele lijf in met modder en richten zich daarna tot de hemel met de benen wijd gespreid en de borsten vooruit. Niets blijft nog aan de verbeelding over, enkel een smiley op hun intieme zone en tepels.

Naaktheid heeft zijn persoonlijkheid verloren en wordt zomaar op de facebook-straat gegooid, open en bloot kun je evengoed in het midden van een weg in de stad gaan staan. Toch?
Een lichaam is puur en ik denk niet dat we een meerwaarde geven aan de ander noch aan onszelf om dit soort foto’s online te gooien. Naakt-zijn mag voor mij een beetje ingetogen en respectvol. Het volledig blootgeven van je lichaam aan iedereen lijkt me een missend stukje uit je ziel, een stukje dat je op die manier probeert in te vullen. Naaktheid mag er zijn maar zorg ervoor dat dit in een veilige omgeving gebeurt.

Social media is niet veilig en sommige mensen hebben er echt geen boodschap aan om anderen dierlijk-brullend-naakt te zien.

Tijdens een massage zorg ik zelf voor een veilige plek, naaktheid is er elke dag. Elk lichaam wordt met respect behandeld, ik zie mijn klanten maar kijk niet. Ik voel de ziel en de emoties.
Op geen enkele manier wordt er erotisch gewerkt. Soms zullen mijn klanten bij zichzelf de levensenergie voelen opborrelen, die mag er volledig zijn maar ik zal ze op geen enkele manier stimuleren. Voor mensen die in het verleden misbruikt werden of op een verkeerde manier aangeraakt werden, kan dit vaak een opluchting zijn.

Naakt-zijn en intimiteit is voor thuis, tussen liefdes-partners. Een beetje ingetogenheid en terug naar de kern, verlangens buiten jezelf zoeken is nooit een goed idee. Ga in de plaats op zoek naar het onderliggend gevoel en het onderliggende tekort en probeer dat in te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *