Geplaatst op Geef een reactie

Spanning in mijn lijf

Ik had het nog niet door, de laatste weken waren stressvol. Druk in mijn hoofd. Wat wil ik? Wat kan ik en wie ben ik eigenlijk? Mijn lichaam beweegt niet meer op dezelfde manier als maanden geleden, dat voelde ik deze ochtend.
Stijf van de stress, tijdens de dansles. Gespannen schouders en een rug die pijnlijk aanvoelt bij elke beweging die ik doe.

Mijn hele lijf is moe.

Gek dat ik dit nu pas opmerkte, ik had het eerder moeten voelen. Het gebrek aan bewust bezig zijn met mijn lichaam is daar de oorzaak van. Het steeds blijven motiveren van mezelf om te bewegen is helemaal tot een dieptepunt gezakt. Het voelt goed om nu samen te bewegen, te dansen. Ik ben er zelfs zeker van dat dit mij terug het duwtje in de juiste richting zal geven. Iemand die me zegt dat ik mag lachen, de muziek mag voelen en gewoon mezelf mag zijn. Lekker bewegen in mijn unieke lijf.

Gewoon jezelf zijn.

Weet je nog hoe dat voelt? Ik zie heel vaak mensen die zoekende zijn, helemaal opgeslorpt door het leven van alledag. Ze zijn op zoek naar ontspanning, beweging of een simpele aanraking. Ze voelen zich alleen met hun gevoel of onbegrepen, alsof ze er niet zouden mogen zijn zoals ze werkelijk zijn in hun zijn ..
Alleen al die gedachten zijn krachten, van die krachten die zich vastzetten in je lichaam.
Een gedacht heeft macht, om je lijf te beheersen en ervoor te zorgen dat je net niet doet wat je wel zou willen.
Jouw gedacht heeft de kracht om je te doen verstijven, letterlijk en figuurlijk.

Verstijf niet.

Het zal je beperken als je lichaam geen ruimte meer krijgt. Op het moment dat je met jouw lichaam aan de slag gaat zul je het voelen. Door bewust te bewegen zul je terug ruimte maken in je mooie lijf. Speel, beleef, voel en ervaar!
Laat de energie terug stromen waar ze al een tijdje niet meer geweest is, voeding voor je lichaam is voeding voor je brein. Verstijf, verstar en in de war maakt plaats voor vertier, plezier kom maar hier.

Soms doet het een beetje pijn.

Maar kleine pijntjes doen geen zeer, ga niet mee in het verweer. Geef toe en neem je lekkere lijf met je mee, doe maar gek en misschien ga je ook wel op je bek. That’s life zeggen ze dan, alsof dit alles zomaar kan denk je dan?
Ja het kan, daar ben ik zeker van.

Om je gedachten tot positieve krachten om te zetten moet je lijf met je mee komen. Enkel je gedachten veranderen zonder goed in je vel te zitten is vaak moeilijk. Net daarom geloof ik in de kracht van je geest in combinatie met bewegen, ademhalingsoefeningen en massage.

Het totaalplaatje klopt.

Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *